Virtu Cycling Group overtager det danske agentur af Sportful og Castelli

Virtu Cycling Group udvider sin portefølje af virksomheder og brands til også at omfatte cykeltøj. Koncernen overtager det danske agentur af de italienske brands Sportful og Castelli i en nyoprettet virksomhed Virtu Cycling Gear.

Bjarne Riis, Lars Seier Christensen og Jan Bech Andersen udvider igen porteføljen af virksomheder og brands i Virtu Cycling Group, trioens koncern funderet på cykelrelaterede aktiviteter.
Virtu Cycling Group overtager med øjeblikkelig virkning det danske agentur af de italienske kvalitetsbrands Sportful og Castelli, og dermed bevæger ejergruppen sig ind på markedet for cykel- og teamtøj med en ambition om at blive en stærk aktør.

Agenturet af de to brands organiseres i et nyt forretningsben under Virtu Cycling Group i den nyoprettede virksomhed Virtu Cycling Gear.
Per Bausager indtræder som direktør i Virtu Cycling Gear, efter han gennem mange år har haft agenturet af Sportful og Castelli i Danmark som et familieprojekt.

”I Virtu Cycling Group har vi længe haft et ønske om at få integreret et eller flere tøjbrands af høj kvalitet i vores koncern. I den proces har det været helt naturligt at kigge mod Sportful og Castelli fra Italien. Jeg har igennem mange år haft et tæt samarbejde med Sportful, som har leveret tøj til mine cykelhold, og omvendt har vi været med til at udvikle deres produkter. Så vi kender hinanden indgående, og jeg kender tøjets høje kvalitet og fede design. Samtidig kender jeg også Per Bausager, og jeg glæder mig rigtig meget over, at vi nu får glæde af hans kompetencer i den nyoprettede virksomhed. Jeg synes, det er en rigtig spændende udvikling, som på alle niveauer giver rigtig god mening,” siger Bjarne Riis.

Overtagelsen af agenturet af Sportful og Castelli betyder, at Sportful bliver leverandør af tøj til de to cykelhold i koncernen samt til Virtu Business Club. Samtidig vil Virtu Cycling Gear gerne udfordre markedet for cykeltøj til motionister og for teamtøj.
Den udfordring ser Per Bausager meget frem til.

”Jeg synes, at Virtu Cycling Group er en både ambitiøs og visionær nyskabelse, som jeg glæder mig til at blive en del af. Og strategisk tror jeg, at det er helt rigtige træk for Sportful og Castelli. Med den disruption af salgskanalerne, vi oplever i dag, er det nødvendigt at tænke nyt, og som en del af Virtu-familien bliver døren åbnet for at kunne være til stede overalt: I faghandlen, i klubberne, i netværk og online. Det er helt afgørende for at lykkes. Samtidig har det været vigtigt for min beslutning om blive en del af det nye setup, at jeg kender både Bjarne Riis og Lars Seier Christensen i forvejen,” siger Per Bausager.