Michael Carbel træder ind på den helt store cykelscene

Michael Carbel træder ind på den helt store cykelscene

24-årige Michael Carbel bliver en del af NTT Pro Cycling den kommende sæson. Efter flere omgange på det næsthøjeste niveau, træder Carbel nu ind på den helt store scene og bliver en del af det sydafrikanske World Tour hold.

Michael Carbel startede sin cykelkarriere i Horsens Amatør Cykelklub i 2006. Herefter tog karrieren fart; han vandt DM i landevejscykling som juniorrytter i 2013, og året efter kunne han tage sølvmedaljen ved selv samme løb, blot i eliteklassen.

Michael Carbel krydsede første gang veje med Virtu Cycling, da han blev en del af vores kontinentalhold, VéloCONCEPT, i 2017. Her viste Michael Carbel storform og vandt blandt andet det danske U23 danmarksmesterskab på landevejen, og han slog for alvor igennem på den internationale cykelscene, da han blev nummer tre ved U23 VM i Norge i september samme år.

Bronzemedaljen sikrede Carbel muligheden for endnu engang at træde et niveau op, da han i 2018-sæsonen blev en del af det franske pro-kontinentalhold, Fortuneo-Samsic. Men da muligheden ikke bød sig for at nå World Tour niveauet i 2019-sæsonen, vendte Carbel snuden hjemad og blev endnu en gang en del af Virtu Cycling’s kontinentalhold, nu under navnet Team Waoo. Hans stabile antrit har sikret ham flere sejre både i ind- og udland. Alle disse præstationer gør, at han nu sammen med Virtu Cycling kan tage steppet op og blive en del af World Touren.

For Michael Carbel er det en drøm, der går i opfyldelse:

”Jeg er ovenud lykkelig for at have fået muligheden, og glæder mig til at komme i gang med det hele. Jeg er på vej på holdets første træningslejr, så der kommer helt sikkert en del nye indtryk i nærmeste fremtid. Jeg er klar til at tage det hele til mig”.

Med Carbels indtræden på den helt store cykelscene, bliver han den 22. danske rytter på World Touren, hvilket er et rekordhøjt antal. Vi er stolte af endnu engang at levere et dansk talent til cykelsportens top-niveau. Han tilslutter sig ligeledes danskerne Michael Valgren og Andreas Stokbro på NTT Pro Cycling.