Daniel Foder bliver sportsdirektør hos NTT Pro Cycling

Daniel Foder bliver sportsdirektør hos NTT Pro Cycling

Den tidligere cykelrytter, 36-årige Daniel Foder, bliver ny sportsdirektør hos det sydafrikanske World Tour-hold, NTT Pro Cycling.

Med mere end ti års erfaring i den danske eliteklasse i cykling, kom det ikke som en overraskelse, at Daniel Foder påtog sig træner og sportsdirektørrollen, da han stoppede sin cykelkarriere i 2016. Daniel Foder sluttede sin cykelkarriere på Virtu Cycling’s daværende kontinentalhold, Team VéloCONCEPT, og trådte i 2017 ind i rollen som sportsdirektør og træner på netop dette kontinentalhold.

Daniel Foder har siden da været sportslig ansvarlig på Virtu Cycling’s kontinentalhold, hvor han blandt andet har været med til at bringe sine ryttere til sejre i de nationale U23 enkeltstart- og linjeløbsmesterskaber. Han har ligeledes bidraget til at føre danske talenter videre til World Touren. Det forekommer derfor naturligt, at han nu tager steppet op til World Tour-niveauet sammen med Virtu Cycling, for at blive en del af NTT Pro Cycling.

For Daniel Foder er muligheden for at arbejde som sportsdirektør på World Touren en drøm, der går i opfyldelse.

”Jeg er helt vildt glad for den her mulighed. Det har været drømmen og min professionelle ambition at arbejde på det højeste plan inden for cykelverdenen. Så det er jo virkelig en drøm, der går i opfyldelse. Jeg er i øjeblikket ved at blive sat ind i, hvordan tingene hænger sammen. Det hele er nyt og i et meget større set up, men i bund og grund skal jeg jo arbejde med rytterne som jeg plejer, bare på en større skala. Og det glæder jeg mig rigtig meget til at komme i gang med”.

Daniel Foder tilslutter sig medarbejderstaben på NTT Pro Cycling, hvor også danskerne Lars Bak og Lars Michaelsen arbejder som sportsdirektører.